Dogodek ODPOVEDAN!


                                         LEPO   POZDRAVLJENI!

Pomlad je že v polnem razvetu in tudi ljudje se počasi vlečemo iz zimske otrplosti; pa bi nam ob telesni dejavnosti dobro strilo tudi kakšno duševno razvedrilo – naprimer: Ogled našega gričevja iz žabje perspektive!
Predlagam nekajurno vožnjo z ladjico po Ljubljanici iz Ljubljane v Ljubljansko barje in nazaj, neko majsko soboto, ali nedeljo – pač v primerni naklonjenosti vremena.
Prevoznik ponuja izlet brez oskrbe, ali z oskrbo – misli se na kakšen žarjen prigrizek z ustrezno tekočo olajšavo, ali pač z lastno skrbjo za ohranitev bajtarske vrste homo bajtarusa!
Cena izleta brez oskrbe se nudi na okoli 12 evrčkov po osebi, cena izleta z oskrbo je ponujena na okoli 30 evrčkov po osebi!
Po lastnih izkušnjah zelo priporočam ta izlet, saj ponuja izredno doživetje povsem nepričakovane prirode ob  Ljubljanici in na vratih našega domačega mesta. Najprej je to seveda sama reka, ki je pred vlivom v mesto zelo čista
in polna vodnega življa od rib do žab, mimo vodnih kur, račic, kreheljcev, vodnih podgan (nutrije) – tudi vidra ni izključena; pa množica obvodnih ptic: vodomec, strnad, kos, postovka, sokol, da ne štejem sive vrane, krokarja, šoje, golobov in seveda sive čaplje! Enako pestro je obvodno rastlinstvo s prelestnimi vrbami žalujkami, glogom, krhliko, črnim bezgom, leščevjem, trdolesko in množico koristnih, da, tudi zdravilnih zelišč in trav! In kot sem rekel: Razgled iz žabjega gledišča!
Prijave sporočite prosim Pr' Hlipč, ali kar meni na 031 221 939 vsaj do konca aprila. Za izvedbo je potrebnih najmanj 15 udeležencev!!!

Veselim se srečanja z bajtarji!
Župan  Maks Simončič  20. 04. 2008